Thursday, May 17, 2007

Puig de Balandrau - 2579m


Situació:
El Puig de Balandrau és el vèrtex culminant de la Serra de la Canya i límit Oriental del municipi de Queralbs. Tanca la Coma del Freser i premia als excursionistes amb una espèndida panoràmica de la Serra de la Vaca (N), del Puigmal (O) i del Taga (S).
A l'estiu, és fàcilment accessible per la pista de Tregurà - que uneix Ribesaltes (Vall de Ribes) amb Tregurà de Dalt (Vall de Camprodon) -, des del poble de Serrat - remuntant la Baga de la Canya -, o des de Coma de Vaca - pel Coll dels Tres Pics. A l'hivern, l'accés per la pista sovint queda truncat sota la Serra de la Canya per l'acumulació de neu. Per Coma de Vaca, s'han de vèncer fortes pendents i gruixos importants de neu. Des de Serrat, creuant el bosc de la Devesa Closa, pot ser el millor itinerari.


* * *


Ascensió 7 d'abril de 2007:

Des del Pla de la Guilla
(1900m), aprop de la Font dels Abeuradors, creuem el bosc enfilant el Puig de Cerverís (2702m). La neu abundant cobreix les branques dels pins i ens permet passar-hi per sobre amb les raquetes. La neu és dura i no ens enfonsem gens. En sortir del bosc, els últims arbrets arrebossats deixen un espai obert magníficament espaiós. El Sol pica de valent mentres anem guanyant alçada.

Al cim del Cerverís, el vent se'ns endu el silenci i veiem pujar els núbols que van cobrint el cel sobre la Vall de Ribes. Al darrera, el Taga mostra tota la seva vessant nord parcialment nevada. Al nord, veiem la Serra de la Canya en tota la seva longitud. Al fons, la boira cobreix el cim del Balandrau i presàgia un canvi important.

Arribo al cim just a temps per no veure res de res. En baixar, de seguida torna a obrir-se un cel impregnat d'un gris tempestuós, mig neva i fa vent a la Serra de la Canya.

El flanqueig del Cerverís per la vessant O ens permet prendre unes imatges espectaculars, en arribar al bosc, el Sol torna a brillar, la neu s'ha estovat i ens enfonsem patosament. Seguim les traces dins del bosc per endevinar la situació exacta de l'auto d'en Ferran. A en Jordi i la Susanna els ha agradat molt l'experiència d'anar amb raquetes i en David, que ha hagut d'abandonar per problemes tècnics, ens rep a baix de tot amb un cafè calent.


imatges:


















.




1 comment:

Marcelo Aurelio said...

Hola
Muy lindas fotos, pero estaría bien si no pusieras lugares tan comunes.... C.
jejejeje

Buenisismas!!!!!!
Felicitaciones por el blog, ya te agregué a mi lector de rss.